So long!

Nu åker vi iväg på äventyr ett par dar, vi bloggar när vi kommer tillbaka!

våren har firats in.

vi har lite dåligt samvete här nu för att vi inte har bloggat på ett tag. vi ber om ursäkt till dom få trogna läsare vi har.

det har varit mycket att stå i det senaste. lisa å berti har börjat läsa spanska tre timmar i veckan så att dom ska kunna vistas utanför huset utan mej. jag försöker traggla mej igenom bok nummer två i twilightserien för å bättra på min spanska, det där me en massa verbformer. det e väl onödigt? det gör allt så mycket mer komplicerat, tacka vet jag svenskan.

i måndags firade vi "dia de la primavera" och det va även "student day". alla argentinare e lediga, i alla fall studenter, så vi hade föreläsning här i vårat hus på förmiddagen eftersom universitetet va stängt. föreläsningen avslutades me en grillning på terassen å det va verkligen fint väder dagen till ära. lisa hade inlett söndagen me å bränna sej då hon satt å läste shantaram på terassen så vi andra va mycket förnuftiga å smörjde in oss å undvek därmed en upprepning av detta pinsamma misstag. tack lisa! sen spenderades eftermiddagen å kvällen i parker å vi fick lite valborgskänsla. nu kan man dock inte tro att våren har kommit eftersom det har regnat en del igen å e kallt. men men, vi e hoppfulla.

vi har även börjat inse att det börjar närma sej inlämning av första grupparbetet. vi ska skriva om hur CSR används inom den argentinska köttindustrin, specifikt för miljöbiten. så om nån känner att dom sitter inne på en massa information om just detta så tar vi mer än gärna emot den, kanske till å me en liten intervju så att ni kan få stå me i referenslistan. det hade väl inte varit så dumt? våran överentusiastiska lärare tror att det kan bli ett fantastiskt arbete som kan bidra till debatten, ett arbete som man har fyra veckor på sej att skriva å det ska bli dryga fyratusen ord.. vet inte hur han tänker där så jag ställer mej numera skeptisk till det mesta han säger. lisa insåg igår att hon ska hålla i presentationer på seminarier både imorgon å på fredag så hon sitter mitt emot mej här i sin säng (medan jag får låna hennes dator) å läser sönder sej samtidigt som hon trycker i sej söta popcorn som hon har saltat för å tycka bättre om dom. många artiklar ska läsas..

bertis syster me tillhörande pojkvän har ju varit här å hälsat på, å lämnade oss idag för å flyga hem till hösten. (efter mycket stirrande så har jag å lisa kommit fram till att systrarna henriksson e sjukt lika om man ser dom bakifrån, gärna lite uppifrån också vilket kommer sej naturligt för oss =) ) siri å carl avslutade i alla fall grandiöst här igår me en tangolektion i vårat hus (jag å lisa va me förra gången, vi va grymma!) och ett besök på en restaurang som serverar buffé. både lisa å berti har lite oroliga magar idag så jag tror att dom utnyttjade erbjudandet till max, det gör mej stolt. berti har upprepade gånger idag sagt "varför tog jag den sista omgången från grillen" å jag e imponerad över att lisa avslutade me sex kulor glass. dom e för rediga! jag kan ju inte rå för att jag e lite förtjust i korv, å chorizon här e inte dum alls faktiskt. bidrar me en liten bild på mitt senaste offer, eller näst senaste förresten, kom på att det serverades chorizo i bröd på grillningen på terassen i måndags.

så nu har jag dödat tillräckligt me tid. berti e hungrig(!) så vi ska gå upp å koka lite pasta. jag hoppas att deras magar mår lite bättre imorgon för då börjas dagen me ett yogapass =)

hej hej



Finbesök.

Vi har fått finbesök.



Bertis lillasyster Siri med tillhörande pojkvän, Karl är på besök i BA. Vi gör vårat
bästa för att visa dem det bästa och mesta av stan. Här ser vi dom i Puerto Madero, BAs
uppfräschade hamnområde. De fick även åka turistbuss i tre timmar efter ett Starbucks
besök med de största caffe lattarna, mycket uppskattat va det. Våra huvuden blev också
sprängfyllda med info om ungefär varenda staty och byggnad synlig från bussvänliga vägar.

Men vi är inte de som är de, utan att lovar att åka samma tur med alla andra besökare
som kommer, men utan Starbucks kaffe innan.

Idag har det hänt nåt spännande...

...för Berti. Hon har nämligen fått paket från Sverige, två stycken. Och ett vykort.

Tack mamma Henriksson och storasyster Julia. Och tack Hanna för inbjudan, we'll be there!

 


Tack Berti för att vi fick smaka djungelvrål och smälla din bubbelplast.

bildregn två.

de tre fäna har nu tinat upp sen förra veckans köldchock å solen lyser nu me sin närvaro varje dag. tråkigheter som datorhaveri e inte det enda som har skett sen sist. så nu kommer bildregn två.


i torsdags bjöd huset på pichincha på vinprovning å information om olika resemål i argentina. vi fick lite ångest över att det e så många ställen vi vill åka till å så lite tid å så lite pengar. vi gjorde vårat bästa för å se ut som proffsvinprovare medan vi tog för oss av gratisbrödet å gratisosten för å spara pengar till resandet =) berti njuter.


skål.


ett koncept har införts: man blir tilldelad en dag som man får ansvara för, gällande aktiviteter, intagande av föda å annat. lördagen va lisas å hon vallade oss till recoleta där bland annat evitas grav finns (notera att vi har andra vänner också. det e inte en random person, vi lovar). maria har eventuellt nåt mellan tänderna.


maria vill inte bli placerad i ett fack.


vem vill inte peta che guevara i näsan när man får chansen?


eller en random målad person mellan benen?


blomma! enligt utsago stänger han sej på natten. vi lovar att undersöka detta någon gång när tillfälle ges.


dagen fortsatte trots att maria stack sej på en tagg. (skumt me taggiga träd för övrigt, vilka träd vill inte att personer ska klättra i dom?)


parkhäng.


en bild säger mer än tusen ord.


γειά σου Σόφια! ελπίζουμε ότι δεν μας χάνετε σε πολύς και ότι δεν είστε πάρα πολύ λυπημένοι ότι το σουηδικό φθινόπωρο παίρνει πιό κοντά. ο ήλιος λάμπει εδώ και αυτή η συμπαθητική γέφυρα μας έκανε να σκεφτούμε σας. puss å kram!


gäss!

dagens teknik, den uppför sej kasst.

min kontakt me omvärlden e förlorad. min mobil rycktes ifrån mej just när vi fått så bra kontakt, å nu har teknikens under förstört min dellskärm. jag som inte ens viftade omkring me den på gatan. satt här helt oskyldigt i min säng å internettade då den plötsligt flimrade till å sen dog datorn. när jag nån minut senare hoppfullt startade om den så va allt som det skulle, kunde till å me få igång windows me mitt password (hörde hur det fint blippade till) men skärmen va grå å pryddes efter en stund av fina vertikala ränder. fint, men opraktiskt. fan! kewk! (ber om ursäkt till eventuellt känsliga läsare) behöver jag tillägga att min garanti gick ut för en månad sen? sug! jag tackar för mej å ska nu lägga mej i fosterställning å gråta mej till sömns. gonatt.

maria - förloraren


en fredagseftermiddag i B.A.

veckan lider mot sitt slut. vi har inte förfrusit trots att det har varit mer än kallt (för er som va oroliga över det) å nu luktar det vår. efter att ha börjat dagen me planeringsmöte på starbuck's, inför det stundande grupparbetet så har vi njutit av solen på terassen och varit på upptäcksfärd i området. varsegoda:


en liten park där barnen (å berti) hoppar å leker.


på trädet me taggar växer det bomull å konstiga frukter (vi tror inte att dom går å äta).


en fin kyrka i området.


nästa vecka ska vi börja tillbringa en kväll i veckan här.


som sagt. njuter av solen på terassen.

Sol i sinne - jättekallt inne

Den argentinska vintern är märklig. För en vecka sen var det nästan 30 grader varmt ute - nu är det 5. Obefintlig isolering, stengolv och vädring gör att det känns som minus 5 inomhus. Detta gör att outfitten för dagens Hank Moody-tittande var dubbla byxor, tredubbla tröjor, mössa, luva och fleecefilt.

Bilden föreställer varken Blues Brothers, Men in Black eller två Aveny-stekare. Den föreställer två biffiga vikingar som är redo att möta den argentinska natten. Tack mamma-Fraz för din investering i din dotters välbefinnande - tack vare understället du köpte kommer hon med största sannolikhet överleva natten.

La Bomba

Idag har vi haft vår sista föreläsning med britten Mallen Baker, och sedan fortsatte vi med fyra timmars kultur-workshop med en annan britt som visade sig vara riktigt underhållande. Efter workshopen tog vi en taxi raka vägen till kulturhuset Konex där slagverksgruppen La Bomba spelar på måndagar, och dit kommer vi åka tillbaka! Härliga trumrytmer, en tjock man från Venezuela som var grym på gitarr, och en stor latinamerikansk rappare som gästade - vi har haft sämre måndagskvällar.

Konex är beläget i en gammal fabrikslokal och är himla trevligt.

 

Maria var glad för hon fick äta super-korv.

 

Per och Berti fick också korv.

 

Och sen blev det dans dans dans!


Helgen är över

Helgen är snart över, och tro det eller ej - vi tillbringar söndagskvällen med att läsa texterna inför morgondagens föreläsning! Eller läsandet varvas lite med bloggning, surfning och Hank Moody, men vi känner oss ändå duktiga.

Igår var det fotbollslandskamp Argentina - Brasilien, och eftersom det inte blev nåt hejande på plats i Rosario för oss följde vi matchen från en bar i San Telmo tillsammans med ett gäng andra, som inte heller var lyckliga ägare till matchbiljetter.

Berti och Maria väntar med spänning på öl och fotboll. Tyvärr förlorade Argentina och får därmed inte delta i VM i Sydafrika.



Eftersom det är söndag kände vi oss värda att äta frukost på vårt nya hängställe Bar de Cao. Det ligger (nästan) alldeles runt hörnet från vårt hus och är mycket trevligt med rutigt golv, roliga gamla gubbar och skinkor som hänger från taket.


Söndag innebär marknad i San Telmo så vi tog en promenad dit. Och tur var väl det för titta vad vi hittade - Buenos Aires Nefertiti. Det är ju inte Kings Head, men ändå nånstans för oss att ta en öl när sommaren i BA blir för solig och vi saknar regnet, rusket och kylan i höst-Göteborg.

Det har efterfrågats en adress till vår enkla boning, och eftersom vi gärna vill ha brev (och paket!) ska ni självklart få den. Det är lite oklart hur adressen ska skrivas, men förhoppningsvis kommer post fram om den skickas till den här adressen:

Valfritt namn
Pichincha 1035
C1219ACK Buenos Aires, Capital Federal
Argentina

FOTBOLL!!!!

Efter mycket om och men blir det nu till att följa matchen Brasilien-Argentina på
krogen då biljetterna till att se matchen på plats blev galet dyra (800 pesos!).
Men vi misströstar inte utan hoppas på öl, hamburgare och storskärm någonstans i San Telmo.
Och hoppas på en argentinsk seger så det inte blir slagsmål på stan. (Förlorar de får inte spela VM, om jag fattat allt rätt, någon som vet?)

Vi har skaffat argentinska nummer om någon skulle vara intresserad.

Lisas är + 54 9 1162 107 715
Marias är + 54 9 1162 158 758
Albertinas är + 54 9 1162 107 614

http://en.wikipedia.org/wiki/Telephone_numbers_in_Argentina

Nu hoppas vi på många mess å samtal.

Över och ut

Albertina


ännu en dag i ba - i bilder.

en vecka har snart gått. å ni vill inte veta hur mycket pengar som har spenderats. mottot för dagen har därför varit att spendera lite. less is more! eller hur det nu e..


dagen börjas me å ta reda på va som händer i världen? (läs: hur många som har kommenterat senaste blogginlägget?)

två hurtiga elever på väg till skolan.

trask trask. notera att lisas väska inte har intagit den nödvändiga turistpositionen för att undvika ytterligare stölder: på magen.

lisa älskar att vänta i allmänhet å i synnerhet vid övergångsställen. tur att vi endast måste passera cirka tjugo korsningar..

en liten titt in i kunskapens sal, där det tyvärr e bastuvarmt på grund av att någon klok människa har kommit fram till att det e bra me högpresterande element å obefintlig ventilation i kombination med högljudd trafik. fönstrena är alltså stängda så all kunskap som går in kommer omgående ut igen som svett eller håller sej kvar i form av ihållande huvudvärk.

notera det härliga namnet på stället som kopierade upp kompendier till oss. som dessutom tänkte att det e smidigt att hämta upp, å senare läsa, sex kompendier á ett kilo i ohäftad form. jag ser framför mej hur någon sätter på en fläkt, å så vips! en hel eftermiddag får användas till att pussla ihop ordningen igen.


den flitiga studenten från ljungskile köper sej anteckningsmaterial. notera den fina nya plånboken.

hund? häst? schackpjäs?

träden me bollar, varför har vi dom inte i sverige? å va e bollarna för något? kan man tillaga dom?

min framtida bil! man kan tro att det e lisa som e en jätte. men det e bilen som e en pygmé. å brun.

lisa framstår som vinnare, men vi e alla vinnare. helvetica levererar högkvalitetspajbitar till det överkomliga priset av åtta pesos. mindre än sexton kronor. inte dumt. dock lyckades jag me min amatörspanska få lisa å köpa en paj innehållande kycklig häromdagen. hur ska jag kunna veta att argentinare inte anser att pollo e carne?

lotta, nu hoppas jag att det står klart. du kan komma till argentina utan att göra dej av me sötsuget först.

hemma.

det kan va lisa som kikar ut genom ett postfack. det kan också vara lisa i en argentinsk utklädnad me fint unibrow. å på tal om post har vi nu tagit reda på vart man skickar post om man vill skicka post till oss. dock ligger nu blocket me adressen utom räckhåll härifrån sängen så om man vill skicka oss något så hör av er så får ni adressen =)

lisa vill tydligen inte har sju års otur. för sent tänkte jag, men sa inget.

lunchpajerna: champinjon, ricotta/grönsaker, broccoli/sparris.

A.H. phone home. tänk om E.T. hade haft skype..

jag bedriver spaning utanför dörren till vårat rum.

funderingpåvarviskaätaölen.

njut av sliskluggen. jag vill poängtera här att lisa igårkväll, efter kritisk granskning av mitt hår, lovade mej att jag inte behövde gå upp tidigt å tvätta håret. å i brist på speglar (tomás som har hand om vårat hus har lovat att dom e på ingång) litade jag på henne.

även kate hudson kan göra misstaget å skratta för mycket me snusen inne. e dock lite förvirrad över hennes val å ha snusen inte på vänster sida, inte på höger sida, utan i mitten.. intressant. men e man från norge så. full pup!

lotta, som sagt, du behöver inte oroa dej.

lisa träffade på sonen till sveriges ambassadör i argentina innan vi lämnade sverige, han sa att vi skulle bli tjocka under våran tid här. hmm..

middag.

en vecka har redan gått. tiden går undan. planering måste ske för att allt ska hinnas me. om någon har nåra tips på vad som bör ses å göra i buenos aires, i argentina, i chile, i bolivia så hojta!

ni ska inte behöva missa något. välkommen till toaletten. en av sex toaletter på vårat våningsplan. en av två toaletter på vårat våningsplan som det fungerar å spola på. å jag lyckades även hitta toalettpapper. joy.

jag tvättar givetvis händerna. för å vara ren. för å undvika svininfluensan. för å kunna skvätta vatten på lisa å berti å säga "kiss". jag hann torka på vägen.. trist.

två gråluvor kollar på californication. jag vet inte om jag ska vara glad eller lessen över att lisa öppnat denna dörr för mej. mulder va härligare än va jag trodde han kunde vara å det finns två säsonger på lisas dator. kommer mitt turistande att bli lidande? kommer min sömn bli lidande? kommer mina studier bli lidande? eller kommer enda konsekvensen bli att min omgivning kommer att behöva stå ut me uttryck som "sweet baby jesus" allt oftare?

efter en billig (läs fett- å sockerrik) dag borstas tänderna extra noga. tur att jag skaffade mej en friskvårdsförsäkring innan jag åkte. det känner jag tydligt.

alla runt mej sover sött, eller a, lisa snarkar lite. jag råkade somna till tidigare idag när jag läste twilightbok på spanska å sov dryga två timmar så jag e nästan pigg. därav detta långa inlägg. imorgon börjar dagen me en introduktionslektion i yoga. jag ser framför mej hur vi kommer hem till jul som tre smidiga knubbisar. härligt.

gonatt!

647

Nu har vi kommit hem till Pichincha efter en mycket trevlig middag i San Telmo. Restaurangen låg mycket hemligt till bakom en stor svart dörr på en av de gator man inte ska hålla till på kvällarna, men visade sig vara hemskt trevlig med högt till tak, takkronor, loungesoffor, DJs och god mat.
Lärdomar från kvällen: Låt inte Berti åka taxi utan Maria och Lisa - hon kan försvinna. Maria är inte bra på norska, men övning ger färdighet. Risotto och öl är gott.

Vi tänkte ta tillfället i akt och påpeka att vi tycker att det är väldigt trevligt när folk kommenterar i bloggen, att tacka de som har kommenterat och passa på att svara på lite frågor från kommentarerna.
Lisa - Ja, det var i San Telmo du och Maria bodde, vi har spanat på hostelet.
Bror-Fraz - Vi ska försöka styra upp en burk välordnade oliver till nästa mogna bjudning.
Lotta - Det går alldeles utmärkt att åka till BA som sockerberoende, det finns godsaker överallt.
Och till alla som har varit imponerade av ölen i ishink - Det är vi också. En mycket trevlig idé, vi ska tipsa Kings Head.

En dag i BA

Hörni! Nu ska ni få vara om nåt riktigt spännande. Ni ska nämligen få följa med oss under en hel dag här i Buenos Aires. Grattis!

 

Vi började vår dag med att äta frukost och piffa oss, sedan tog vi en rask promenad till skolan.

Om skolbyggnadens färg bråkar de lärde, men det känns trevligt att dom har piffat upp innergården med en käck fontän.

 


På Hare Hare (kanin) Krishna i trendiga Palermo samsas både Jesus, Buddha, Ganesha, Jimi Hendrix och svenska flickor i sina bästa år. Dagen till ära har Berti matchat sin blågrå tröja med Marias blågrå ögon och en rutig scarf. Läckert Berti!


Powerwalk genom Palermo.


I Palermo ligger oliverna i fina rader i burkarna. Här har oliverna matchats med dulce de leche.


Efter en tuff (men rolig) dag i våra liv kändes det tryggt att komma hem till Pichincha, där skönhetsömnen väntar.

Kul att ni ville hänga med! Ciao!

RSS 2.0