El Chaltén

När vi ändå var i El Calafate bestämde vi oss för att det kunde vara trevligt att åka till närliggande El Chaltén för att besöka den norra delen av glaciär-nationalparken, och se de mäktiga bergstopparna Fitz Roy och Cerro Torre. Glada i hågen kravlade vi ur sängarna, åt frukost och vandrade iväg till busstationen. Eftersom det var tidig morgon bestämde vi ss för att vi var värda en lite tupplur på bussen. Vi sussade sött någon timme, och döm om vår förvåning när vi vaknade upp och det enda vi såg utanör bussfönstret var det här:

Snö. Dimma. Perfekta förutsättningar för att spana på berg. Kort efter detta gick dessutom vår buss sönder och vi fick snällt vänta vid vägkanten tills en förbipasserande buss plockade upp oss.

Som de optimister(?) vi är hoppades vi ändå att det skulle spricka upp och tog en promenad i byn i väntan på vår inplanerade hajk.


Ett tag senare var sikten fortfarande rätt kass, men vi lyckades i alla fånga en liten rebus på bild. Fint souvenir-pris utlovas till den som kan lösa rebusen (Maria sätter full tilltro till sin bror i detta fall).

Eftersom det började bli lite tråkigt att gå runt i snö-regnet och vänta på att vädret skulle bli bättre bestämde vi oss nu för en alternativ aktivitet - pubrunda! Man kanske skulle kunna tro att det är en enkel match att bara gå runt och dricka öl, men i en by med 600 invånare, under lågsäsong, i ett land som lever upp under sen kvällstid krävs det lite skills för att lyckas.

Första ölen. Eftersom vi fortfarande hade lite hopp om sol och hajk valde vi ett pizzahak med utsikt över bergen.


Andra ölen. Fortfarande på samma pizzahak, eftersom vädret för en stuund spelade oss ett spratt och vi ville ha fortsatt uppsikt över förändringarna.


Tredje ölen, som i Marias fall blev en kaffedrink. Mycket trevligt att få popcorn till också. Nu på ett nytt ställe eftersom hajk-planerna övergavs efter öl nummer två.


Fjärde ölen. Notera här att vi har lyckats bryta trenden att endast dricka vår favoritöl Quilmes och istället har beställt in en öl från det lokala mikrobryggeriet. På snacksfronten var det här stället ännu bättre - här bjöds det på både popcorn och jordnötter!

Efter den fjärde ölen hade vi faktiskt lyckats fördriva en hel dag och det var dags att åka hem igen. Lite stolta är vi över att vara de första som åker till El Chaltén och inte vandrar och inte ser på några berg, men ändå har en mycket trevlig dag. Dessutom ägnades dagen åt att öva in Afrikas huvustäder, vilka vi nu kan som ett rinnande vatten (typ). Nästa resa försöker vi med Asien, som tyvärr verkar väldigt mycket svårare.

Lagom till resan hem hade det såklart lyckats komma fram lite blå himmel, så vi spanade på berg genom bussfönstret och nostalgi-lyssnade på Kent hela vägen hem. Enda stoppet var toa-paus vid anrika Hotel Leona, där Butch Cassidy och Sundance Kid bodde under en månad under sin tid på flykt i Argentina.

Nästan blå himmel och snöklädda berg utanför El Chaltén.

Kommentarer
Postat av: Cajo

Stirrade på rebusen ett tag men fattade inte ett jota... Ser fram emot att få reda på lösningen. Bra tidsfördrivet där må jag säga, öl är gott. För övrigt är Fits Roy ett riktigt, riktigt kul namn på ett berg.

2009-11-05 @ 00:14:26
Postat av: Mamma-Fraz

Åh vad dimmigt ,men va skönt att ni är tillbaka där ni ska vara.Ölen såg både kalla och goda ut.....snöslask kramar

2009-11-05 @ 15:11:24
Postat av: MA & PA Fraz

Hej. Eftersom ingen fixar rebusen skriver jag svaret nu: MOUNTAIN DEW. Barnen Franzéns favoritdryck under vistelsen i USA.



PA Fraz

2009-11-07 @ 14:05:52
Postat av: lisa

kära vänner! äntligen läser jag! jag har en synpunkt och en fråga: det ser ut som valnötter i korgen bredvid popcornen. är det verkligen jordnötter? och maria, du borde redan ha kunnat afrikas huvudstäder som ett rinnanade vatten! lisa, låt henne inte lura dig!

2009-11-08 @ 17:32:22
Postat av: lisa igen

ps! sjukt svår rebus! jag visste inte ens att mountain dew existerade! tur att jag inte la ner allt för mycket grubbleri på att lösa rebusen ;)

2009-11-08 @ 17:33:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0